top of page
Zoeken
  • katiavancleynenbre

Ode aan de marktkramer

Bijgewerkt op: 8 mei 2022

Persoonlijk houd ik erg van de wekelijkse markt in Haacht. Zo heb ik al jaren mijn favoriete marktkramers. Zo is er de man van het kippenkraam die me steeds opgewekt en met oprechte belangstelling vraagt hoe het met me gaat. Niet zomaar. Neen, hij wil het écht weten.

Verder heb je de aardige mevrouw van het groenten- en fruitkraam die mijn kinderen toen ze klein waren steevast een extra appeltje toestak. Haar kleinkind is trouwens het enige meisje dat ooit écht uit de bloemkool werd geboren. En dan heb je nog de man en de vrouw van de kousen kraam die weten van welke kleur kousen ik houd en me zonder verpinken de juiste maat aanreiken. En dat vind ik nu heerlijk aan de markt.Markt


Nog snel stopt

de marktkraamster

een glimlach

in de mand


Ze knipoogt:

Vers van de vroeg markt,

‘warm’ bewaren

:)


Ter gelegenheid van de maand van de markt overhandigt dorpsdichter Katia Van Cleynenbreugel een dankkaartje uit aan de marktkramers.


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page